Hirdetések


Szelle Lovasudvar
 
 
Település:9226 Dunasziget
Megye:Győr-Moson-Sopron
Helyszín:Sérfenyő utca 99.
Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) ELFOGADÓHELY!Nyitvatartás:
Egész évben (előzetes bejelentkezés szükséges).

Kapcsolat:

Kapcsolat: Sebestyén-Szelle Viola
Telefon: 36 30 838 4480
Email: info@szellelovasudvar.hu
Weboldal: www.pihenjaktivan.hu

Leírás:

Lovasudvarunkban a teljesen kezdő lovasoknak is lehetőségük van kipróbálni e csodálatos sportot.

Lovasoktatóink: Szelle Kornél (agrármérnök), Sebestyén Tibor (agrármérnök), és Szelle Viola (agrármérnök) lovastúra-vezető vizsgával, több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek. A Magyar Póni Klub Szövetség továbbképzésein folyamatosan részt vesznek.

A Lovasudvar a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség legmagasabb, 5 patkós minősítési fokozatát nyerte el (Győr-Moson-Sopron megyében egyedül), és tartja több, mint 10 éve.

Oktatóink futószáron, 20 perces foglalkozásokkal kezdik tanítani a kezdőket a lovaglás alapjaira. Az önállóan megállni és elindulni tudó tanulók osztályban folytatják tanulmányaikat, ahol egy vezető lovas, és egy lovasoktató van a segítségükre.

A 45 perces lovaglás során az új tananyag tanulása, és a hibák javítása mellett ügyességi feladatokat is gyakorlunk. A foglalkozásokat már kisiskolások is elkezdhetik. Kisebb testvéreket, gyerekeket pónira és alacsonyabb termetű lóra ültetünk egy kis séta erejéig.

Az oktatásban a Magyar Póni Klub Szövetség oktatási rendszerét (elmélet, gyakorlat, lóápolás) alkalmazzuk.

Lovasudvarunk a tereplovagolni vágyó lovasoknak a lehető legjobb választás. A birtok elhelyezkedéséből adódóan a lovastúrákon résztvevők az indulástól a megérkezésig lakott területet csak a legritkább esetben látnak. Az erdőkön, mezőkön, réteken, aratás után tarlókon (- a tulajdonosok engedélyével) vezető lovaglások alakalmával csodálatos élményekben lehet része a lovasoknak.

Évek óta nagy sikerrel kerülnek megrendezésre lovaskurzusaink. Ezek a bentlakásos képzések reggeltől estig a LÓról szólnak. Azoknak a gyerekeknek a jelentkezését várjuk, akik szívesen töltik kedvencükkel egész napjukat, hol kint terepen, erdők mélyén barangolva, hol pedig bent a pályán a tudásukat, technikájukat csiszolgatva.

Látogass el hozzánk, tölts el egy igazi lovas hetet a Szelle Lovasudvarban.

 


Fotóalbum: