Hirdetések


Veresegyház Állatkert és Medveotthon
 
 
Település:Veresegyház
Megye:Pest
Helyszín:Patak u. 39.
Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) ELFOGADÓHELY!Nyitvatartás:
Az év minden napján nyitva tart:
március 15 - november 15-ig 8-19 óráig,
november 15 - március 19-ig 9-17 óráig.
 

Kapcsolat:

Kapcsolat: Kuli Bálintné
Telefon: 06 70 775 0167
Email: kulibalint@medveotthon.hu
Weboldal: www.medveotthon.hu

Leírás:
Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve.

A területen 8 darab szűk bejáratú, ámde öblös mesterséges barlang van elhelyezve. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen. Két, egyenként 160 négyzetméteres mesterséges tó van kialakítva, melyet rendszeresen utántöltünk. Ez biztosítja az ivóvizüket, valamint a tavakban telepített kárászok is élnek. Ezeket ugyan megfogni nem tudják a medvék, de jó időtöltés számukra a kergetőzés. Ennek a játszótérnek nagy sikere van a medvék között.
A farmon még látható mosó- és ormányos medve is.

2000 nyarán 18 európai szürkefarkas költözött be először. Hamar kialakultak a falkára jellemző rangsorok, de a két, jól elkülöníthető csapat jól megfér egymás mellett. A farkasokat a maciknál már jól bevált módszerrel, természetes körülmények között tartjuk, így az állatok korlátozás nélkül, a teljes területüket bejárhatják, számukra tetszőleges falkákat alkothatnak.

A területükre sűrű növényzet lett telepítve, hogy a farkasok elbújhassanak egymás, vagy a látogatók elől, ha szükségesnek érzik. Ezzel is a természetes élőhelyüket utánozzuk.

"Farkas kaland", látvány etetés (rövid, állatfajt bemutató beszélgetéssel) minden szombat vasárnap 11 és 14 órától kezdődően a szelíd farkasok kifutójánál.

(Előzetes bejelentkezés nem szükséges.)
 

Fotóalbum: