Hirdetések


Kispipi gyermektorna ovisoknak
 
 
Település:1015 Budapest
Megye:Budapest
Helyszín:Szabó Ilonka utca 2-4.Kapcsolat:

Kapcsolat: Csirkés Zsolt
Telefon: 06 70 310 3988
Email: csirkes.zsolt@gmail.com
Weboldal: www.budaitornasz.hu

Leírás:
Ovistorna rugalmas eszközökkel

Immár ötödik éve vezetem a Kispipi Gyermektornát, amely Budapest I. kerületében nyújt mozgáslehetőséget az óvodás és kisiskolás gyermekeknek.
Minden foglalkozáson változatos akadálypályán van lehetősége az óvodás gyermeknek gyakorolni és átélni a kompetencia élményt, azaz hogy „én csinálom”, „képes vagyok rá”. A foglakozások elején mozgásos mondókákat tálalunk fel, majd jöhetnek az ügyességi feladatok szabadgyakorlatok és természetes mozgások formájában. Ezt követi a várva várt rugalmas eszközökkel tarkított akadálypálya, ahol kreatív köntösbe bújtatott akadályokat kell leküzdeni a bátor vállalkozónak. Végezetül pedig desszertként mindig levezető játék van.

A torna középpontjában a rugalmas felületű és instabil eszközök (bosu félgömb, mini-trampolinok, gimnasztikai labdák, felfújható mogyorók, dynair egyensúlypárnák stb.) szerepelnek, amelyek hosszú távú képességfejlesztő hatásai az iskolai évekre is nagymértékben kihatnak. Sűűn alkalmazunk lábtorna gyakorlatokat megelőzés céljából és mini-akrobatikát a későbbi iskolai szertorna megalapozására. Ilyenek a különböző átfordulások (bukfencek), valamint a statikus és dinamikus talajtorna elemek. Differenciáltan szervezzük a tornáinkat külön a 3-4 évesek és az 5-6 évesek számára két különálló, felszerelt tornateremben. A tornákon egyszerre mindig két oktató van jelen, ezzel is növelve az óra hatékonyságát, valamint minimálisra csökkentve a baleseti kockázatot. A jelenlegi segítőim lelkes, gyermekszerető és kreatív TF-es hallgatók.
 
Időpontok: kedden és csütörtökön 17:10 - 17:55
                                                                                 
 

Fotóalbum: