Hirdetések


Gulyás László Vándormuzsikus
 
 
Megye:BudapestKapcsolat:

Kapcsolat: Gulyás László
Telefon: 06 30 218 3275
Email: vandormuzsikus@gmail.com
Weboldal: www.langaleta.hu

Leírás:
Langaléta Garabonciások vásári tréfái:
www.langaleta.hu

A Langaléta Garabonciások  sok éve járják már az országot-világot gólyalábaikon, s ejtik ámulatba a tisztelt „kurtalábú” publikumot.   
Vásári komédiáinkat nem csak a hazai fesztiváljaink/Nyírbátori Szárnyas Sárkány fesztivál, Mesterségek Ünnepe, Egri Várjátékok, Diósgyőri Várjátékok, Budapesti Tavaszi Fesztivál, stb…/, de Európa számos más városa is /Berlin, Bernau, Bern, Prága, Ljubljana, Lublin Gyergyószentmiklós, Ulm, Koppenhága, Udine, stb…/élvezhette már.
Együttesünk négy tagot számlál. Eszközeink óriásbábok, mímesjátékok, hangos muzsikálások, s ravasz szófacsarások.
Vezetőnk Gulyás László táncos, zenész , szófaragó, s a többiek:, Ambrus Kristóf akrobatikus ügyességű láblóbász,
Nagy Sándor fúró-faragó kézműves, Orbán Dénes néprajzos, zenész.
 
A műsor kb 50 perc,

Langaléta Garabonciások
Betyárvirtus avagy Rózsa Sándor a közönséget ugratja


Sándor csikósnak nevelődött, Szeged alatt bujtárkodott, de csak a maga akaratján járt mindég. Mire megütötte a húsz esztendőt, már reszketéssel emlegették a nevét mindenfele, amerre kétlábon járó embereket összefúj a kóbor szél. Legalább hat vármegyében kajtatták a nyomát, elő volt fonyva már a gigájára az akasztó kötél, mégse érhettek nyomába, mert nem akadt nála jobb lovas a pusztán. Ez a legény méri most össze minden furfangját egy rövid fertályórában a környék kíváncsi kurtalábúival.
Sok kacagást kívánnak hozzá Rózsa Sándor hosszúlábú cimborái: a Langaléta Garabonciások.
 
A műsor kb 50 perc,

Vitézi mókák, kunkori történetek

Szép hazánknak vitéz ideibül való játék, mely során dicső lovagkirályunk, Szent László megküzd a vad kun vezérrel, megmenekíti az elrabolt királykisasszonyt, majd dárdája hegyével vizet fakaszt a sziklából, a hőségtől tikkadó közönség nagy-nagy örömére. Visszaforgatván a történelem kerekét, Botond vitéz „kispajtásaival” eljut a Bizánci Aranykapuig, s azt buzogányával betörve oly lyukat hasít rajta, min egy gyermek könnyedén átsétálhat, majd a hatalmas görög vitézt legyőzve szerez dicsőséget szép hazájának. S végül a legkisebbek örömére kurucok labancok gubancában szurkolhatunk az ügyes magyar vitéznek.

Az előadás kb 45 perces, technikát nem igényel.
Bábok: Pócs Judit, Csíkszentmihályi Károly, Nagy Sándor.
Zene: Orbán Dénes, Gulyás László
Játszák: Ambrus Kristóf, Gulyás László, Nagy Sándor, Orbán Dénes
Rendezte: Gulyás László

Horagus mester cirkusza *

Horagus mester a középkor  óta járja híres kompániájával az országot- világot. Cirkuszának minden huncutságával és hosszú, hosszú lábaival próbálja meg ámulatba ejteni a bámész seregletet.
Míves előadásukban megjelennek:
Az idomított Circuli Saurus nevű fenevadak,
A  birkózó Gemini fivérek kik átlagalacsonysága cirka 50 cm.
Kristoforo, a világ legerősebb embere, ki két kezével fölemel két embert, maximum 18 kg-ig, majd a feje fölé emeli a közönség „önként jelentkező” leghatalmasabbikát.
Látható lesz még egy 6 méteres óriáskígyó, valamint a gravitációt meghazudtoló aeronauták, azaz gólyalábas légtornászok!
Az előadáshoz 45 percéhez tátott szájakat és hatalmas jókedvet kívánnak a : Langaléta Garabonciások
 
A műsor kb 45 perc,

A NAP ÉS A HOLD ELRABLÁSA

Gólyalábasok és pantomimes színészek játsszák, „mesélik” el a Nap és a Hold elrablásának és a Sötétség uralmának történetét. Az öröktől lévő gonosz ellen a ma embere „kenetik fel”, hogy a gonosszal megküzdve visszaállítsa a rendet. A végén persze minden jóra fordul. A Nap és a Hold visszakerül régi helyére, hogy fényt és reménységet nyújtson az embereknek. A megható történet földön, égen és levegőben mutattatik be, a mímesek arc- és testjátékával, a langaléták gólyalábaival,, a lég papírsárkányával, az ostor durrogásával, a muzsika zengésével, s káprázatos táltos paripák küzdésével kísérve.
Az előadást Rumi László rendezte, a zenét Ágoston Béla komponálta.
A nézőkkel közösen felépítünk egy világot, mely közepén ott tündököl a nap és a hold. A gonosz belerontván ebbe a világba elrabolja a fényt, az éltetőt… Siralmas a világ, de akad az emberek közül egy, aki felveszi a harcot a gonosszal, s visszahelyezi a Napot s Holdat tündöklő helyére.

A műsor kb 40 perc,

Vándormuzsikus
www.vandormuzsikus.hu

avagy a régi világ hangszereinek meséi


Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni- mondja a régi ének. Ha odáig nem is merészkedünk ebben a félórában, a régi világ hangszereiről megtudunk egyet, s mást.  Táncra pördülünk  a híres kecskebőr duda sípolására. Megismerkedünk a bűvös-bájos hangszerrel a dorombbal, amelyet vándorló cigány kovácsmesterek mártogattak tűzbe-vízbe a hajdani Európában. A körtemuzsika meg segítségünkre válik, hogy megmutassa országnak-világnak, ki a jó gyerek a mai „kincskeresők” közül.  Énekmondáshoz, tánchoz megpendül majd a koboz,  a lantfélék tágas családjából.
A dibdáb útról megtérő kicsiny vándorokat az „égi angyalok trombitájának” kisöccse, a pásztorfurulya hangja köszönti.
Kicsiknek-nagyoknak síppal dobbal ajánlom ezt a Mesemákos-Fürgetáncos mókát.

A műsor kb 45 perc,

A Szépenszóló Pelikán
   
Mese a boldogság és örök fiatalság szépen szóló madaráról, kit a rút fekete felleg elrabolt, s csak egy ügyibevaló legény segítségével lehet visszaszerezni, újra boldogságot hozva ezzel az országra.

A műsor kb 45 perc,

Csicseri történet
-Móra Ferenc meséje-

Mese a bolondos faluról, hol a kendermagos tyúk csudatojásából kiderül, a legbugyutább ember  hiszi magát a legokosabbnak. Ám mi a legravaszabb nézők segítségével megleljük párját a csudatojásnak.
Jó szórakozást kíván mindehhez a mese szerzőjének földije Kiskunfélegyházáról

A műsor kb 45 perc,

Szekérmesék
„Hegyek, völgyek, csillagok közt…”


A Vándormuzsikus járja az országot, világot, s jártában keltében, megpakolja utazóládáját mindenféle földi jóval, muzsikával, meseszóval. Hozzánk érkezvén, megfáradván bebocsátást kér, s mindezért persze cserébe megrakott ládájából előkerülnek hosszú vándorútja emlékei, jöttében mentében szerzett történetei. Ha van ki elég bátor, s megtanulja a varázs-vándor nótát, együtt szállhat szelek szárnyán, zene hátán vissza a madár látta messzi tájra.

„Vándor vagyok én, víg dalt mondok én,
Hegyek, völgyek, csillagok közt vígan járok én…”

A műsor kb 50 perc,
 
Egérparádé

Apróléptű cirkuszi próbálkozások  kicsinyeknek és nagyobbacskáknak,  bábokkal és csinnadrattával! Egy fertályóra móka a nézők segedelmével, mindannyiunk örömére. 

A műsor kb egy (fertály)óra,
 

Fotóalbum: