Hirdetések


Bölömbér Családi Napközi
 
 
Település:1116 Budapest
Megye:Budapest
Helyszín:Duránci utca 1.Kapcsolat:

Kapcsolat: Tóthné Bakó Mónika
Telefon: 06 20 402 6572
Email: bolomberbolcsi@gmail.com
Weboldal: www.bolomber.hu

Leírás:
Mikor felvetődik a gyermek közösségbe adásának gondolata, fontos döntés előtt áll a család. A döntés nem könnyű, hiszen ezáltal az egész család életében változások lesznek. Bizonytalanná tehet bárkit, ha keveset tud az adott helyről, pedig fontos, hogy döntéskor ne legyen benne kétely, érezze, hogy megalapozottan, jól választott, ezért most bemutatom a Bölömbér családi napközit.

Elsősorban bölcsődés korú gyermekek részére (20 hetestől 4 éves korig) kínálunk ellátást. Napirendünk alkalmazkodik a gyermekek életkorához. Kis létszámunk lehetővé teszi, hogy minden gyermekre a lehető legtöbb idő jusson.

Feladatunknak tekintjük, hogy biztonságot, nyugalmat, szeretetet adó légkört teremtsünk azon kisgyermekek számára, akiket szülei a mi gondjainkra bíznak, életük legfontosabb első 3 évében.

Középpontban a gyermeki személyiség tisztelete, az egymás iránti megbecsülés, tolerancia, következetesség áll. A nevelés során az egyik legfontosabb szempont a személyre szóló bánásmód.

A gyermekkor legfontosabb tevékenysége a játék. A játék elősegíti a képzelet, a problémamegoldás, a beszéd, a szociális képesség, a mozgás, és az érzelmek fejlődését. A gyermek megismeri a világot, az egyes tárgyak használatát, fantáziája fejlődik. Az elmélyült játékhoz idő kell, ezért a napirendet úgy szervezzük, hogy minél többet, minél hosszabban lehessen játszani (motorozni, mászókázni, trambulinozni, bordásfalazni, labdázni, homokozni, sarazni, babázni, főzni, gyöngyöt fűzni, kirakózni, énekelni, mondókázni, mesét olvasni, rajzolni, festeni, ragasztani, saját készítésű gyurmát gyúrni……… és még hosszasan sorolhatnám.)

A megfelelő étrend az egészséges fejlődést szolgálja. Sok főzeléket, nyers gyümölcsöt és zöldséget, tejet, húst, tojást kínálunk. Szükség esetén diétás étkeztetést is tudunk biztosítani. Naponta 4x kapnak enni a gyermekek (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna). Az étkezést saját főzőkonyhánkról biztosítjuk, így tesszük lehetővé, hogy egészséges, ízletes, adalékanyag mentes, gusztusos ételek kerüljenek a kicsik tányérjára, amit örömmel fogyasztanak el.

Az immunrendszer erősítésére, a betegségekkel szembeni védekezésre is nagy hangsúlyt fektetünk. A saját kert lehetővé teszi, hogy minden nap több órát töltsünk szabad levegőn, sokat mozogjanak, szaladgáljanak a gyermekek.

A sószobánk pedig alkalmas az immunrendszer erősítésére, a nátha, meghűlés, az allergia, az influenza, és minden felső légúti megbetegedés megelőzésére, gyorsabb leküzdésére.

De nem feledkezünk el a szülőkről sem, hiszen csak velük együtt lehet a gyermeket terelgetni. A szorosabb együttműködés érdekében rendszeresen tartunk előadásokat (szakemberek bevonásával), közös kézműveskedést, kirándulásokat, stb.

Fotóalbum: