Hirdetések


Nyíregyházi Állatpark
 
 
Település:Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő
Megye:Szabolcs-Szatmár-Bereg
Helyszín:Sóstói út
Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) ELFOGADÓHELY!Nyitvatartás:
09.00 órától sötétedésig az év minden napján

Kapcsolat:

Kapcsolat: Nyíregyházi Állatpark
Telefon: 06 (42) 479-702
Email: info@sostozoo.hu
Weboldal: www.sostozoo.hu

Leírás:
Irány Amazónia!

Akik jártak már a Nyíregyházi Állatparkban, azok nem csodálkoznak azon, hogy az újdonságoknak se szeri se száma. Magyarország  talán legimpozánsabb állatgyűjteménye nem csak attól érdekes, hogy több mint 500 faj  5000 képviselőjét látjuk, hanem a különleges hangulatot árasztó sóstói tölgyerdőtől is.

Sóstógyógyfürdő Nyíregyházától alig 5 km-re található, és elsősorban gyógyvízéről és az itt található 3 fürdőről volt ismert, mindaddig amíg 20 évvel ezelőtt meg nem alapították a  Nyíregyházi Állatparkot, amely mára nemcsak a város hanem a  keleti régió elsőszámú turisztikai látványossága közé tartozik.

Az évente itt megforduló több mint 400.000 ember egy egész napot de sokszor akár kettőt is eltölt a 35 ha-os területen, ahol a hagyományos állatkerti sétát ötvözik a szórakozással és a kikapcsolódást nyújtó kellemes hangulatú helyekkel.

Ilyen pl. majomerdő, ahol órákat eltölthetünk miközben a madagaszkári makik jópofa játékain derülünk, de kellemes időtöltés az Ócenárium üvegalagútjában időzni, és figyelni a 6 cápát és a számos szebbnél-szebb halat.

A napi háromszori fóka-show pedig a kikacsolódás csúcspontja, mint ahogy az az élmény, amikor a jegesmedvéket úszni láthatjuk.  Sokan választják a tevegelést is, hiszen nem mindennapi élmény a Sóstói tölgyerdőben utazni a sivatag hajóján.

Az idei év újdonsága a Viktória ház, ahol elsősorban az Amazonas menti élővilág tárul szemünk elé, de láthatunk itt olyan állatkülönlegességeket is, mint pl. a szumátrai tigris vagy a kubai krokodil.

Nem messze innen láthatók itt az ázsiai elefántok és a páncélos rinocéroszok egy hatalmas kifutó pedig a fehér tigrisek lakhelye. A park Afrika panorámájában a 6 hónapos zsiráfborjú mellett ritka látványosság a gepárd család és a fehér oroszlánok csapata. Aki pedig szereti a  bumfordi még is aranyos állatokat azoknak a törpevízilovak hatalmas tavánál érdemes elidőzni.

A hosszú séta után pedig bizonyára jól esik majd a park híresen ízletes menüiből választani a Bambusz étteremben.

Fotóalbum: